Το Yashtimadhu (Γλυκόριζα) χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ύλη εδώ και πολλές γενεές. Αποτελεί επίσης ένα από τα πλέον ερευνημένα και μελετημένα βότανα όσο αφορά την υποστηρικτική δράση της στη φυσιολογική πεπτική λειτουργία του οργανισμού.
Σύμφωνα με την επίσημη διεθνή βιβλιογραφία το Yashti Mandhu
- θεωρείται ευεργετικό στις πεπτικές λειτουργίες και στο πεπτικό έλκος
- είναι γνωστό για τις ανιαρθρτικές και αντιαλλερικές του ιδιότητες
Ερευνητές του Τμήματος Πειραματικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Νάπολης (Ιταλία), χαρακτήρισαν το Yashtimadhu ως ένα χωνευτικό βότανο το οποίο «χρησιμοποιείται ευρέως και η κλινική του αποτελεσματικότητα έχει τεκμηριωθεί. Συνιστούν επίσης τη χρήση του Yashtimadhu ως διαιτητικό συμπλήρωμα στις ήδη υπάρχουσες θεραπείες (Phytotherapy Research, December 2000, 14(8):581-91).
Ενεργά συστατικά:
Το κυριότερο συστατικό του Yashtimadhu και αυτό στο οποίο οφείλεται η χαρακτηριστική γλυκιά γεύση του ονομάζεται γλυκυρριζίνη (γνωστό και ως γλυκυρριζικό οξύ ή γλυκυρριζινικό οξύ), και είναι ένα γλυκοζοειδές 50 φορές πιο γλυκό από την σακχαρόζη. Στα φλαβονοειδή συστατικά του περιλαμβάνονται οι liquiritigenin και isoliquiritigenin. Η γλυκυρριζίνη έχει γαστροπροστατευτική δράση και αυξάνει το ρυθμό έκκρισης βλέννης από το γαστρικό βλεννογόνο. Στην γλυκυρριζίνη οφείλονται επίσης οι μαλακτικές, αποχρεμπτικές και αντιβηχικές ιδιότητες του Yashtimadhu, ενώ δρα ευεργετικά στη μείωση των φλεγμονών.
Η Αγιουρβέδα είναι ένα παραδοσιακό ινδικό σύστημα ιατρικής 3000 χρόνων.
Σαν βασικό στόχο έχει την φυσική υγεία & μακροζωία, διατηρώντας το Σώμα, το Νού και το Πνέυμα σε ισορροπία, προστατεύοντας παράλληλα απο τις ασθένειες.
Himalya Yashti Mandhu έχει την εγγύηση παραγωγής Himalaya, Παγκόσμια της μεγαλύτερης παραγωγού αγιουρβεδικών προϊόντων απο 1930.
Χρήση:
Συνιστώμενη δοσολογία:1 κάψουλα 2 φορές την ημέρα μετά τα γεύματα.
Συστατικά
Κάθε κάψουλα περιέχει 250mg εκχύλισμα του βοτάνου Yashti Mandhu