Για τη σωστή λειτουργία του Πεπτικού Συστήματος
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΟΦΕΛΗ
Η διαδικασία της γήρανσης, καθώς και κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις, ελαττώνουν την παραγωγή των ενζύμων του σώματος. Ένα αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος είναι η αίσθηση φουσκώματος μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Τα ένζυμα είναι απαραίτητα για την απορρόφηση και την πλήρη πέψη των τροφών.
Τα κύρια πεπτικά ένζυμα είναι η πρωτεάση (για την πέψη πρωτεϊνών), η αμυλάση (για την πέψη υδατανθράκων) και η λιπάση (για την πέψη του λίπους). Τα ένζυμα λειτουργούν σαν βιολογικοί καταλύτες και βοηθούν στη διάσπαση των τροφών. Οι ωμές τροφές παρέχουν επίσης ένζυμα που συμμετέχουν στη διάσπαση των τροφών και στην απορρόφησή τους.
Η ικανότητα του ανθρώπου να παράγει ένζυμα μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Η συμπλήρωση με ένζυμα διευκολύνει σημαντικά την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
Το παχύ έντερο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία πολλαπλασιάζονται και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές και προβλήματα στην πέψη. Για να διατηρήσει την υγεία του πεπτικού συστήματος, το σώμα μας φιλοξενεί κάποια φιλικά βακτήρια, τα οποία προστατεύουν τη γαστρεντερική οδό από βλαβερούς μικροοργανισμούς. Η κακή διατροφή, η γήρανση, το στρες και η συχνή χρήση αντιβιοτικών μπορούν να εξαλείψουν τα φιλικά βακτήρια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού, εντερικές ενοχλήσει και άλλες πεπτικές διαταραχές.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να αποκτήσουν τα φιλικά βακτήρια τρώγοντας γιαούρτι. Στην πραγματικότητα, τα βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι συνήθως δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν στο όξινο περιβάλλον του στομάχου ώστε να φτάσουν στα έντερα. Αντίθετα, τα συστατικά της φόρμουλας Super Digestive Enzymes είναι κατασκευασμένα έτσι, ώστε να αντέχουν τα οξέα του στομάχου. Έτσι, περίπου το 78% από αυτά καταλήγουν στα έντερα ζωντανά.
ΧΡΗΣΗ
Δύο κάψουλες ημερησίως, πριν από το φαγητό.
Κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού, μη χρησιμοποιείτε συμπληρώματα διατροφής χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας.