Fish Oil & Co-Q10, Red Yeast Rice με CoQ10 & Ωμέγα - 3 Ιχθυέλαιο, για Καρδιαγγειακή Υποστήριξη & Ρύθμιση της Χοληστερόλης
Το Red Yeast Rice είναι ένα φυσικό προϊόν που χρησιμοποιείται για αιώνες, από το παραδοσιακό βοτανολογικό σύστημα σε χώρες της Ασίας. Παράγεται από τη ζύμωση της μαγιάς κόκκινου ρυζιού (Monascus purpureus) σε λευκό ρύζι, και συνήθως λαμβάνεται εσωτερικά για την ενδυνάμωση του σώματος, την ενίσχυση της πέψης και την αναζωογόνηση του αίματος. Περιέχει αρκετές ενώσεις γνωστές ως monacolins, ουσίες που είναι γνωστό ότι αναστέλλουν τη σύνθεση της χοληστερόλης. Μία από αυτές, η «monacolin K», είναι ένας ισχυρός αναστολέας της HMG-CoA ρεδουκτάσης και είναι επίσης γνωστή ως μεβινολίνη ή λοβαστατίνη .
Η HMG-CoA ρεδουκτάση είναι μία πολυτοπική, διαμεμβρανική πρωτεΐνη που καταλύει ένα βασικό βήμα στο δρόμο του μεβαλονικού οξέως και η οποία εμπλέκεται στη σύνθεση των στερολών, των ισοπρενοειδών και άλλων λιπιδίων. Στους ανθρώπους, η HMG-CoA ρεδουκτάση λειτουργεί ως ρυθμιστής του ποσοστού σύνθεσης της χοληστερόλης. To Red Yeast Rice μπλοκάρει την HMG-CoA ρεδουκτάση που χρειάζεται το σώμα για να συνθέσει τη χοληστερόλη και μειώνει το ποσοστό της χοληστερόλης στο αίμα .
Το Red Yeast Rice στo σκεύασμα NOW Red Omega παράγεται προσεκτικά για την αποφυγή της παρουσίας citrinin, ένα υποπροϊόν της διαδικασίας της ζύμωσης, αρκετά τοξικό. Αυτό το προϊόν ενισχύεται περαιτέρω, με την προσθήκη του CoQ10 και του οmega-3 ιχθυέλαιου, για την υποστήριξη μίας υγιής καρδιαγγειακής λειτουργίας .