Έλαιο Κριλ
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΟΦΕΛΗ
Το λάδι Κριλ γίνεται από ένα είδος μικρής άγριας γαρίδας Euphausia superba , πολύ μικρής σε μέγεθος που αποτελεί την βάση σχεδόν της διατροφικής αλυσίδας στά καθαρά νερά της Νότιας Ανταρκτικής. Το λάδι Κριλ αποτελείται από τρία στοιχεία: ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ίδια με εκείνα του ιχθυέλαιου ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι συζευγμένα με φωσφολιπίδια (φωσφατιδυλοχολίνη) Ασταξανθίνη, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που δεν έχει προστεθεί στο προιόν αλλά είναι απαρχής συστατικό του λαδιού. Την ασταξανθίνη την φέρουν στο σώμα τους τα κρίλ γιατί υπάρχει σε μεγάλη αναλογία στα φύκια από τα οποία τρέφονται και στην οποία οφείλουν το ρόζ χρώμα τους. Το λάδι κρίλ διαφέρει από τα κλασσικά ιχθυέλαια διότι το μόριό του είναι συνδεδεμένο με φωσφολιπίδια, κάτι που το κάνει άμεσα και απόλυτα διαπερατό και απορροφήσιμο από τις κυτταρικές μεμβράνες. Και κάτι πολύ σημαντικό. Η παρουσία της ασταξανθίνης στο λάδι εξασφαλίζει την προστασία από την οξείδωση και μάλιστα πολύ περισσότερο από την βιταμίνη Ε που συνήθως υπάρχει στα σκευάσματα ιχθυέλαιου. Έτσι αν και η περιεκτικότητά του σε EPA and DHA είναι αρκετά χαμηλότερη από ένα καλό ιχθυέλαιο αυτά τα χαρακτηριθστικά του το κάνουν να υπερτερεί και μάλιστα σημαντικά από αυτό που τελικά το κάνει να υπερτερεί σημαντικά. Και για να το πούμε πολύ απλά: το κρίλ περιέχει και παρέχει στο σώμα( εγκέφαλο, καρδιά, αρθρώσεις) τα δομικά συστατικά για να φτιάξει κυτταρικές μεμβράνες . Είναι ιδανικό βοήθημα για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να εξασφαλίσουμε άμεση απορρόφηση του ωμέγα 3 από νευρώνες και μύες. Με την λειτουργία του αυτή στέκεται σαν μοναδικό , αντιφλεγμονώδες σε περιπτώσεις όπως : 1. Επίπονες αρθροπάθειες 2. Μυοπάθειες 3. Ινομυαλγίες 4. Νευροπάθειες 5. Κατά πλάκας σκλήρυνση 6. Πάρκινσον 7. Ιδιοπαθής τρόμος
ΧΡΗΣΗ
1-2 κάψουλες την ημέρα