Οι Φυτοστερόλες έχουν ως χαρακτηριστικό τους την δυνατότητα να περιορίζουν την χοληστερόλη στο αίμα. Επειδή έχουν συγγενή δομή καταλαμβάνουν τους ίδιους υποδοχείς, με αποτέλεσμα η χοληστερόλη των τροφών να μη μπορεί να απορροφηθεί κανονικά. Έτσι αποβάλλεται αναλλοίωτη και ελαττώνονται τα επίπεδά της στο αίμα.
Το συμπύκνωμα
Αγκινάρας έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης. Βοηθά στην πέψη και ανακουφίζει από την δυσκοιλιότητα και την δυσπεψία, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ενοχλήσεις από κακή καύση του λίπους (φούσκωμα, αίσθημα κορεσμού). Έχει διουρητική δράση με πολύ καλά αποτελέσματα σε νεφρικές παθήσεις, στο διαβήτη και στην αρτηριοσκλήρυνση. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων του αίματος.
Το εκχύλισμα
Ζαχαροκάλαμου περιέχει Πολυκοζανόλη, η οποία αποτελείται από ένα μίγμα αλκοολών μακράς αλύσσου (κερί), η οποία έχει την ικανότητα να δεσμεύει και να αποβάλει τα λιπίδια και να αναστέλλει την παραγωγή ενός ενζύμου το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της χοληστερόλης.
Το
Κόκκινο Ρυζάλευρο περιέχει αρκετές ενώσεις γνωστές ως Monacolins, ουσίες που είναι γνωστό ότι αναστέλλουν τη σύνθεση της χοληστερόλης. Μία από αυτές, η Monacolin K, είναι ένας ισχυρός αναστολέας της HMG-CoA reductase, και είναι επίσης γνωστή ως mevinolin ή λοβαστατίνη.
Το εκχύλισμα από πολυφαινόλες
Ελαιόλαδου περιέχει πρόδρομες ουσίες για την παραγωγή προσταγλαδινών, που ρυθμίζουν πολλές κυτταρικές λειτουργίες, με αποτέλεσμα μείωση της χοληστερίνης, μείωση της πηκτικότητας του αίματος και προστασία από έμφραγμα και εγκεφαλικά επεισόδια.
Ο παραπάνω συνδυασμός ουσιών ενισχύεται με το συνένζυμο
Q10 και την
Νιασίνη που βελτιώνουν την παραγωγή ενέργειας, την απόδοση του καρδιαγγειακού συστήματος και το επίπεδο λιπαρών οξέων, μειώνοντας την LDL χοληστερίνη και αυξάνοντας την HDL χοληστερίνη. Ρυθμίζουν επίσης το σάκχαρο του αίματος, ομαλοποιούν την αρτηριακή πίεση και προστατεύουν τα αγγεία από αρτηριοσκλήρυνση.